Skapa en komponent (Umbraco 13)

Uppdatering gällande komponenter för dig som använder Umbraco 13 eller senare.

Noden ”Komponenter” i Umbraco finns inte längre.

Bild på hur det såg ut tidigare

För att lägga till eller uppdatera en komponent på startsidan görs det direkt i sektionen Innehåll:

Komponenter på startsidan

För att uppdatera en komponent håller du muspekaren över den och klickar på kugghjulet:

För att skapa en ny komponent klickar du på Lägg till innehåll:

Startsidan i Umbraco

Klicka på komponenten du vill skapa:

Meny för att välja komponent

Ange inställningar och klicka på Skapa

Redigeringsvy för en komponent

För att skapa eller uppdatera en komponent på en undersida som haft stöd för det så görs det längst ner i sektionen Innehåll och hanteras på samma sätt som ovan.

Komponenter på en undersida