Importera bokföring från annat bokföringsprogram

Bokföringsmodulen kan importera bokföringsår inklusive kontoplan och saldon från andra bokföringsprogram via det standardiserade filformatet SIE. I stort sett alla program på den svenska marknaden kan exportera i detta format. Normalt får man en fil med ändelsen .SE

För att importera ett bokföringsår från ett annat bokföringsprogram gör du så här:

1. Gå in i menyn Inställningar->Bokföringsperioder
  2. Klicka på "Ny period"
  3. Fyll i uppgifterna. Beteckning är normalt sett årtalet, men kan vara vad som helst som skiljer detta år från alla andra som du kan förstå. organisation är namnet på organisationen som kommer att skrivas ut på rapporter.
  4. Klicka på "Spara"
  5. Klicka på knappen Importera så kommer du till importbilden.
  6. Klicka på knappen "Bläddra..." och välj din SIE-fil som du exporterat sedan tidigare.
  7. Klicka på "Importera fil"
  8. Nu kommer programmet att kontrollera filen så att inga felaktigheter finns och presentera en hel massa information. Om du vill kan du granska informationen före importen.
  9. När du är nöjd, klicka då på knappen "Importera fil", högt upp till höger så läses filen in, och importen är klar.
  10. Det är nu lämpligt att ta ut rapporter, kontrollera att saldon importerades korrekt. Är något fel får du radera bokföringsåret och försöka på nytt.