Skapa nytt bokföringsår

För att skapa nytt bokföringsår gör du så här:

1. Gå in i menyn Inställningar->Bokföringsperioder
  2. Klicka på "Ny period"
  3. Fyll i uppgifterna. Beteckning är normalt sett årtalet, men kan vara vad som helst som skiljer detta år från alla andra som du kan förstå. organisation är namnet på organisationen som kommer att skrivas ut på rapporter.
  4. Om du har tidigare bokföringsår för samma organisation så väljer du normalt att kopiera kontoplan, överföra saldon och balanser samt kopiera snabbknapparna. Du kan föra över balanserna flera gånger tills du är klar med det föregående året.
  5. Är detta det första bokföringsåret för denna organisation kan du välja mellan att skapa en kontoplan lämplig för föreningar, eller börja med ett tomt bokföringsår. Väljer du att skapa kontoplan skapas även snabbknappar som du kan använda eller anpassa sedan.