Skapa en lösenordskyddad sida

För att lösenordskydda en sida krävs det att man skapat minst ett användarkonto och en Inloggningssida.

Skapa användarkonto

OBS! Kräver behörighet att skapa medlemmar/konton i webbverktyget

1. Gå till fliken Medlemmar
  2. Klicka på de tre punkterna på katalogen Medlem och välj Member
  3. Ange Namn, Logga in (OBS! "Namn" och "Logga in" behöver namnges likadant), E-post och Lösenord
  4. Klicka på Spara

Skapa Inloggningssida

1. Gå till fliken Innehåll och klicka på de tre prickarna under webbplatsen och välj sidtypen Login
  2. Fyll i ett Namn överst på sidan.
  3. Ange Rubrik, Ingress och Brödtext (valbart)

Lösenordsskydda sida

1. Öppna den sida du vill skydda
  2. Klicka på Händelser och välj Lösenordsskydd...
  3. Välj Specific members protection och klicka på Nästa
  4. Klicka på Lägg till
  5. Sök efter användarkonton i rutan och markera det.
  6. Klicka på Skicka
  7. Klicka på Lägg till under Inloggningssida
  8. Välj Inloggningssidan som ska skapades
  9. Klicka på Lägg till under Sida med felmeddelande
  10. Välj Inloggningssidan som ska skapades
  11. Slutför genom att klicka på Spara och välj OK i bekräftelsefönstret
  12. Notera nu att sidan har fått ikon som indikerar att sida är Lösenordsskydda