Macro

Så fungerar det

Ett macro är en "behållare" för att återanvända funktionalitet på olika platser på din webbplats.

Du kan använda makron i dina mallar och konfigurera dom med parametrar och inställningar. Ett macro kan läggas till i Text-editorn eller in en Grid (kolumn).

I nuvarande version av Föreningssupport Webb finns det tre olika macros:

• FS medlemsantal - Hämtar och visar antalet medlemmar som finns i erat medlemsregister i Föreningssupport
  • FS styrelse - Hämtar och visar kontaktpersoner från medlemsregister i Föreningssupport
  • Bädda in Javascript - Ger möjlighet att t.ex. lägga in kod för att visa en banner eller annan funktion

Lägg till ett Macro

1. Gå till en sida och under Brödtext välj " Insert macro" i verktygsfältet

Eller i en grid (kolumn) klicka " Add content" och välj "Macro".

2. Välj nu ett Macro i fönstret till höger (i det här exemplet väljer vi "Bädda in Javascript")

3. I det här macrot anger man en kod/script, som i det här exemplet är en iframe med ett youtube-klipp.

4. Klicka sedan på Skicka.

5. Nu ligger macrot i brödtext-fältet, kom ihåg att Spara eller Spara och Publicera