Ta ut Excel-fil

(t ex för att leverera till tryckeri)

• Gå till Arkiv/Sök och skriv ut/Medlem och intressent.
  • Gör det urval som önskas.
  • Om du använt ”utökad sökning” så trycker du ’Sök’ längst ned till höger för att genomföra sökningen. Ett urval av resultatet visas nu på sidan.
  • Tryck ’Textfil/Excel’ längst uppe i fönstret.
  • Välj någon av de fasta mallarna eller ”Anpassad…” Om man väljer anpassad så får man välja exakt vilka fält som ska med i Excel.
  • Välj vilka fält som ska vara med i filen genom att trycka på de svarta pilarna. Den högra kolumnen visar de fält som kommer med i filen. Tryck fortsätt.
  • Spara filen på din hårddisk eller öppna den direkt.

För att titta på filen behöver du Microsoft Office Excel, Open Office Calc eller den kostnadsfria "Excel Viewer" från Microsoft.

När du öppnar filen kan du råka ut för en säkerhetsvarning som säger att innehållet i filen inte stämmer överens med filändelsen, detta beror på att filen är skapad för att fungera även med äldre versioner av Excel, du kan lugnt svara "Ja" på frågan.