Skriva ut etiketter och kuvert

• Gå till Arkiv/Sök och skriv ut.
  • Gör det urval som önskas. OBS! Om du endast vill skicka 1 brev till boende på samma adress, så kryssar du i 'Hushållsutskick'.
  • Tryck ’Etiketter/Kuvert’ längst uppe i fönstret.
  • Välj etikett eller kuvert (kuvert med avsändare).
  • Gör ytterligare inställningar (se nedan)
  • Tryck ’OK’. Välj sedan att öppna filen direkt eller spara ned den på hårddisken.
  • Skriv ut.
  • Etiketterna är anpassade för ark med 24 etiketter i storleken 70 x 37 mm

Ytterligare inställningar på Etiketter/Kuvert

Sortering: Detta sorterar etiketterna efter valda kriterier. Exempel: Om man väljer att t ex sortera efter personnummer, så kommer etiketterna i personnummerordning med den äldsta personen först. Detsamma gäller om man har medlemsnummer istället för personnummer som identifiering.

Namnkonfiguration:

• Lägg till familjemedlems namn efter huvudmedlem – detta skriver ut huvudmedlemmens namn + namnet på den första familjemedlemmen.
  • Lägg till ”med familj” efter huvudmedlemmens namn – exempel: Anders Andersson med familj .
  • Lägg till ”Till målsman för” före namn – exempel: Till målsman för Anders Andersson

Extrainformation: Detta skriver ut en extra rad med text längst ner i högra hörnet på etiketten.