Klistra in text

Klistra in

När du klistrar in text från t ex Word med hjälp av ikonen "Klistra in", följer inte typsnitt, storlekar eller bilder med. Typsnitt och storlekar anpassas istället efter den stilmall som gäller för din webbplats. Om du har formaterat rubriker i Word känner systemet av vilka delar av texten som är rubriker och byter ut dem enligt webbsidans stilmall.

Klistra in som text

Genom att använda ikonen "Klistra in som text" , följer ingen formatering från Word med, endast radbrytningar och styckeindelningar. Du får då själv gå igenom texten och formatera rubriker, etc. Klicka på ikonen så behåller du "Klistra in som text"- läget tills dess att du sparar sidan eller byter flik.

Bilder måste laddas upp till webbservern via "Infoga bild" för att kunna visas på webbsidan.

OBS!! Som en säkerhetsåtgärd har nyare webbläsare inte stöd för funktioner som kopierar, klipper ut och klistrar in information på webbsidor. Om din webbläsare saknar stöd får du upp ett meddelande om detta. Kopiera, klipp ut och klistra in måste då göras från tangentbordet och inte via knapparna i editorn.

Skriv gärna ut sidan, klipp ut lathunden och klistra upp den på din skärm så har du den alltid tillgänglig. Samma kortkommandon gäller även i andra program på din PC.