Länkar

Länk till annan webbplats

1. Markera det/de ord eller den bild du vill länka.
  2. Klicka på ikonen "Infoga/redigera länk eller fil"

3. Ett nytt fönster öppnas. I fältet för "Källa" anger du adressen till den webbplats du vill länka till
  4. Om du vill att webbplatsen ska öppnas i ett nytt fönster (rekommenderas) väljer du "Nytt fönster" under rubriken "Mål"
  5. Klicka "ok"

Intern länk -  länk till annan sida inom din egen webbplats

1. Markera det/de ord eller den bild du vill länka.
  2. Klicka på ikonen "Intern länk"

3. Ett nytt fönster öppnas där du kan klicka dig fram till den sida du vill länka till
  4. Klicka "Spara"

Länka till en fil eller bild

1. Markera det/de ord eller den bild du vill länka
  2. Klicka på ikonen "Infoga/redigera länk eller fil"

3. Ett nytt fönster öppnas. Klicka på ikonen "Infoga fil"
  4. Filhanteraren öppnas och du kan välja vilken fil eller bild du vill länka till
  5. Klicka ok

Ta bort länk

1. Markera länken du vill ta bort
  2. Klicka på ikonen "Ta bort länk"

Skapa och länka till ett bokmärke (länk inom samma sida)

Bokmärken används för att länka inom samma sida. Man börjar med att skapa bokmärket, som är själva målet, och sedan länken. Du kan självklart skapa flera bokmärken på samma sida om du vill det.

1. Klicka på den plats där ditt bokmärke ska ligga (t ex i toppen av sidan) och sedan på ikonen "Bokmärke"

2. Ge bokmärket ett namn och klicka ok
  3. Markera det ord som ska vara länken till bokmärket, t ex "Till toppen", och klicka på ikonen "Infoga länk"

4. Under alternativet "Bokmärke" bör nu namnet på ditt tidigare skapade bokmärke finnas med. Välj aktuellt bokmärke ur listan
  5. Välj "Ingen" unde