Versioner

När du vill skapa en arbetskopia av en befintlig sida för att kunna göra ändringar men ändå behålla den gamla versionen.

Radera version
Publicera version
Jämför med publicerad version
Avpublicera version
Redigera version

Skapa ny version

Klicka på fliken ”Versioner” och sedan på knappen ”Skapa ny version” och ”ok” Överst i listan på sidan ligger den version som är publicerad och den nya versionen som du just skapade hamnar under den.  

OBS! Funktionen versioner används med fördel på "vanliga" sidor, men bör inte användas på kanalsidor, dvs Nyheter, Händelser, Annonser (orange markering i navigeringsträdet), mfl. Vill man skapa en ny version av sin startsida bör man tänka på att bildspelet inte följer med utan blir tomt i den nya versionen.

Redigera version

Genom att klicka på ikonen för ”Redigera version” öppnar du den sidan i redigeraläge och kan göra de ändringar du vill. Genom att klicka spara har du fortfarande orginalsidan publicerad och den nya versionen syns endast i Open24. Klickar du ”Spara och publicera” avpubliceras orginalet och den nya versionen visas publikt. Den nya versionen heter ”Kopia av …” Kom ihåg att ändra detta innan publicering.

Publicera/Avpublicera version

Klicka på ikonen för "Publicera version". Den publicerade sidan ersätts med den nya versionen, men finns fortfarande kvar i listan över versioner.    

För att avpublicera klickar du på ikonen för "avpublicera version" . Den avpublicerade ersätts då inte automatiskt med någon annan version, utan du måste själv välja vilken som ska vara publicerad.