Bildspel

På din webbplats startsida finns ett bildspel som växlar automatiskt mellan uppladdade bilder med några sekunders mellanrum. Funktionen är i grunden densamma som bildgalleriet, dock utan albumfunktionen.

1. Klicka på knappen ”Välj bilder att ladda upp” och välj från din dator. Du kan välja att ladda upp flera bilder samtidigt (håll shift-tangenten eller Ctrl-tangenten intryckt när du väljer bilder)
  2. Genom att klicka "Öppna" laddas de bilder du valt, upp från din dator till systemet.
  3. Klicka på ”Spara till bildspel” för att lägga till dem till ditt bildspel.

Bilderna är nu publicerade och kan ses i layoutläget.
  4. I fältet ”Kommentar” kan man ange en kortare bildtext.
  5. I fältet "Länk" kan man ange en webbadress - antingen till en sida inom den egna webbplatsen eller någon annan - vilket gör att den enskilda bilden blir klickbar. Vid länkning till webbplats utanför den egna rekommenderas att "Öppna i nytt fönster" är ikryssad.
  6. Klicka ”Spara ändringar” för att spara kommentarer och/eller länkar.

Sortering av bilder

Under rubriken ”Inställningar" kan man ändra sorteringsordning på bildspelets uppladdade bilder.
Välj mellan "Börja med tidigast uppladdad", "Börja med senast uppladdad", "Filnamn A-Ö", "Filnamn Ö-A" eller "Sorterad ordning".

Väljer man "Sorterad ordning" kommer pilar att visas i en kolumn till höger och med hjälp av dem flyttar man bilderna uppåt eller nedåt i listan.