Filmer

För att visa filmer på din webbplats använder du inbäddningsfunktionen från YouTube. Du kan alltså inte ladda upp filmer direkt i Webtool.

1. Skapa ett konto eller logga in på ditt YouTube-konto. Om du vill ladda upp en film som någon annan har lagt upp behöver du inget konto och du behöver inte heller logga in. Information om hur du skapar ett YouTube-konto hittar du på www.youtube.com
  2. Klicka på "Dela" som du hittar i anslutning till filmen.
  3. Klicka "Bädda in" och inbäddningskoden för filmen visas.

4. Kopiera koden, gå till Webtool och den sida där du vill bädda in din film.
  5. Klicka på ikonen "Bädda in YouTube"

6. Högerklicka i rutan och klistra in koden.

7. Klicka ok och filmen har nu bäddats in på din sida.

8. Spara sidan.